Nederlandse Ambassade in Bogotá, Colombia

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Stemmen Tweede Kamerverkiezingen

Opgelet!! Hier volgt belangrijke informatie over het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

2 Veldbezoek Arauca en Cauca

Op 16 januari brachten de Ambassadeur, Jeroen Roodenburg, en de Eerste Secretaris, Floris van Eijk, samen met Jozef Merkx, UNHCHR-vertegenwoordiger in Colombia, een bezoek aan het departement Arauca. De delegatie bezocht diverse projecten die de vluchtelingenorganisatie van de VN heeft opgezet ten behoeve van vluchtelingen en ontheemden in deze regio, die grenst aan Venezuela.

3 NFP Tailor-Made Training programme 2017

The Netherlands Fellowship Programmes (NFP) promote capacity building by providing training and education for professionals. The NFP is initiated and fully funded by the Dutch Ministry of Foreign Affairs under the budget for development cooperation. EP-Nuffic is responsible for the management of the NFP.

4 Nederland tekent overeenkomst met Colombia voor de versterking van landadministratie

Afgelopen 21 december vond de ontmoeting plaats tussen Miguel Samper, directeur van het Colombiaanse Nationale Landadministratie Agentschap en Ambassadeur Jeroen Roodenburg voor de ondertekening van een overeenkomst over de formalisering van land in Colombia.

5 Colombia en Nederland ondertekenen overeenkomst op gebied van onconventionele hernieuwbare energiebronnen

Het Koninkrijk der Nederlanden, het Colombiaanse Ministerie van Milieu, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ontwikkeling, en de Unidad de Planeación Minero Energética (UPME) hebben een overeenkomst getekend om samen te werken op het gebied van onconventionele hernieuwbare energiebronnen.

6 Vertoning en panel documentaire "Transit Havana"

In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens organiseerde de ambassade op donderdag 15 december 2016 een evenement in de residentie. Bij het evenement waren vertegenwoordigers van NGOs, transgenders en leden van de Nederlandse gemeenschap in Colombia aanwezig.

7 Diplohack Medellín 2016

• Van 17 tot 19 november organiseerde de Nederlandse ambassade in Medellín de eerste Diplohack in Latijns-Amerika. • Zes teams van studenten en specialisten ontwikkelden samen voorstellen om de toegang tot informatie van lokale gemeenschappen te verbeteren. • Het winnende voorstel wordt met behulp van de FLIP geïmplementeerd en wordt gepresenteerd in Cartagena in 2017.

8 Colombia faciliteert volgend jaar het Wereld Passiebloemen Congres

Het zal de eerste keer zijn dat dit internationale evenement in Latijns Amerika zal worden gehouden. Het Wereld Passiebloemen Congres wordt beschouwd als een uitzonderlijke vakbeurs voor experts om de laatste stand van zaken te bespreken over, onder meer, de productieketen van passiebloemen.

9 Investeringskansen voor publiek-private partnerschappen in Cundinamarca

Op donderdag 29 september jl. vond het evenement ‘Rueda de oportunidades APPs’ plaats in het hotel Dorado Capital in Bogotá. Onder leiding van het Gouverneurschap van Cundinamarca werd een overzicht gepresenteerd van de grootste toekomstige publiek-private partnerschappen in de regio, grotendeels infrastructurele projecten waarin private investeerders worden gezocht.

10 Reactie van Minister Koenders op de aankondiging van de Nobelprijs voor de Vrede

‘Nederland deelt de waardering van het Noorse Nobelcomité voor de inspanningen die de Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft geleverd voor het bereiken van een akkoord met de FARC. De onderhandelingen die hij met de FARC heeft gevoerd, getuigen van een enorme inzet, durf, geduld en bovenal vertrouwen in een oplossing.