Nederlandse Ambassade in Bogotá, Colombia

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 200

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Minister Koenders bezoekt demobilisatiekamp in Vistahermosa, Meta.

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart bracht de minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, een bezoek aan Colombia. Tijdens het bezoek was de minister getuige van de uitvoering van een belangrijk aspect van het Colombiaanse vredesakkoord, de ontwapening van de FARC. Deze demobilisatie gebeurt onder het toeziend oog van waarnemers van de Verenigde Naties. Samen met Colombiaans ambtgenoot, María Ángela Holguín, en leden van de internationale gemeenschap, bezocht Koenders een demobilisatiekamp in Vistahermosa, Meta.

2 Vragen over late stembiljetten

De eenheid verantwoordelijk voor stembiljetten in het buitenland, unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag, heeft de afgelopen dagen meerdere vragen van kiezers buiten Nederland gekregen over hun stembiljet. Hieruit leiden we af dat er vragen leven over de procedure. De unit Verkiezingen licht een en ander hieronder toe.

3 Tweede Kamer verkiezingen: Stem op tijd!

Als u zich heeft geregistreerd en u heeft stembescheiden van de Gemeente Den Haag ontvangen, kunt u stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 15 maart 2017.

4 Ambassadeursconferentie 2017

Op 30 januari ging de jaarlijkse ambassadeursconferentie van start. Tijdens dit vierdaagse evenement kwamen ambassadeurs, permanente vertegenwoordigers en consuls-generaals bijeen om de ontwikkelingen in Nederland, trends in de wereld en het regeringsbeleid voor het nieuwe jaar te bespreken. Ambassadeur Jeroen Roodenburg kijkt terug op een geslaagde week.

5 Stemmen Tweede Kamerverkiezingen

Opgelet!! Hier volgt belangrijke informatie over het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

6 Veldbezoek Arauca en Cauca

Op 16 januari brachten de Ambassadeur, Jeroen Roodenburg, en de Eerste Secretaris, Floris van Eijk, samen met Jozef Merkx, UNHCHR-vertegenwoordiger in Colombia, een bezoek aan het departement Arauca. De delegatie bezocht diverse projecten die de vluchtelingenorganisatie van de VN heeft opgezet ten behoeve van vluchtelingen en ontheemden in deze regio, die grenst aan Venezuela.

7 NFP Tailor-Made Training programme 2017

The Netherlands Fellowship Programmes (NFP) promote capacity building by providing training and education for professionals. The NFP is initiated and fully funded by the Dutch Ministry of Foreign Affairs under the budget for development cooperation. EP-Nuffic is responsible for the management of the NFP.

8 Nederland tekent overeenkomst met Colombia voor de versterking van landadministratie

Afgelopen 21 december vond de ontmoeting plaats tussen Miguel Samper, directeur van het Colombiaanse Nationale Landadministratie Agentschap en Ambassadeur Jeroen Roodenburg voor de ondertekening van een overeenkomst over de formalisering van land in Colombia.

9 Colombia en Nederland ondertekenen overeenkomst op gebied van onconventionele hernieuwbare energiebronnen

Het Koninkrijk der Nederlanden, het Colombiaanse Ministerie van Milieu, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ontwikkeling, en de Unidad de Planeación Minero Energética (UPME) hebben een overeenkomst getekend om samen te werken op het gebied van onconventionele hernieuwbare energiebronnen.

10 Vertoning en panel documentaire "Transit Havana"

In het kader van de Dag van de Rechten van de Mens organiseerde de ambassade op donderdag 15 december 2016 een evenement in de residentie. Bij het evenement waren vertegenwoordigers van NGOs, transgenders en leden van de Nederlandse gemeenschap in Colombia aanwezig.