Nederlandse Ambassade in Bogotá, Colombia

Onderwijs

Studeren met Nederlandse studiefinanciering

Je kunt Nederlandse studiefinanciering aanvragen voor een studie in het buitenland. Doe dit minstens 3 maanden van te voren bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zij zoeken dan binnen 8 weken voor je uit of je studiefinanciering kunt krijgen. De meeste studies in het buitenland geven recht op 7 jaar studiefinanciering. Net als bij een vergelijkbare 4-jarige opleiding in Nederland.

Een studie in het buitenland kan gevolgen hebben voor je verblijfsvergunning. Informeer daarom bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wat je verblijfsstatus wordt als je voor een langere periode naar het buitenland gaat. Als je een studietoelage ontvangt van een buitenlandse overheid, dan heb je géén recht op Nederlandse studiefinanciering. Is je toelage niet van een buitenlandse overheid afkomstig, dan beïnvloedt het je recht op Nederlandse studiefinanciering niet.

Meer informatie: https://duo.nl/particulier/student-hbo-of-universiteit/buitenland/studeren-in-het-buitenland.jsp

Beurs Instituto Colombiano de Crédito Educativo y Estudios Técnicos en el Exterior

De Colombiaanse overheid biedt Nederlandse studenten een beurs om een studieprogramma te volgen in Colombia (PhD, specialisatie, of Master). Buitenlandse kandidaten jonger dan 50 jaar met een Bachelor diploma met uitmuntende resultaten en minstens een jaar relevante werkervaring worden uitgenodigd zich aan te melden voor verschillende vastgestelde studierichtingen. Uitgebreide kennis van de Spaanse taal (lezen, schrijven en spreken) is een vereiste. Aanmelden kan eenmaal per jaar, de deadline is in november.

Meer informatie: https://www.icetex.gov.co/dnnpro5/Portals/0/Becas/Extranjeros_colombia/Call-in-english-2016.pdf